Scurt istoric
Conform documentelor scrise, prima şcoală din Corunca a fost înfiinţată de Tholdalagi Mihaly în anul 1620. Până în anul 1948 a funcţionat ca şcoală primară populară reformată.
După naţionalizarea din anul 1948 activitatea de învăţământ s-a desfăşurat în două clădiri. În cadrul programului naţional de dezvoltare a unităţilor de învăţământ (2007 - 2010) cu contribuţia primarului Nagy Marton şi a directorului şcolii Wellmann Richard s-au efectuat lucrări de extindere şi modernizare a unităţii şcolare.
În 2008 s-a finalizat clădirea modern259 a grădiniţei cu trei săli spaţioase, iar în 2010 s-a reuşit finalizarea lucrărilor de extindere a clădirii şcolii. Prin ridicarea structurii de acoperiş a clădirii s-au obţinut în plus patru săli de clasă si, în vederea creşterii eficienţei activităţii didactice s-a înfiinţat Centrul de Informare şi Documentare.
În curtea şcolii s-au efectuat lucrări de amenajare şi s-a construit un teren de sport.
În prezent activitatea de învăţământ obligatoriu se desfăşoară în clasele I - VIII cu predare în limba maghiară, respectiv într-o clasă simultană clasele I - IV cu predare în limba română. La grădiniţă funcţionează grupe la ambele secţii.
Parcul amenajat în curtea şcolii ajută la activităţile de ştiinţele naturii, totodată este spaţiu de joacă pentru copiii din grădiniţă.
Aici este amplasat şi "Copacul vieţii" cu următoarele inscripţii: " Frate, să nu fii necredincios niciodată faţă de credinţa strămoşilor tăi, faţă de credinţa neamului tău. " Pe acest "Copac al vieţii" se afişează în fiecare an lista elevilor care termină clasa a VlII-a.
Şcoala are în vedere ca prim plan:
- dezvoltarea aptitudinii elevilor
- activitatea didactică diferenţiată în cadrul dezvoltării aptitudinilor
- pregătirea elevilor pentru a putea continua studiile
- predarea normelor de societate
Elevii şcolii iau parte în mod frecvent la activităţile organizate de primărie şi de biserici.
Activităţile didactice sunt elaborate conform programei şcolare actuale. Pregătirea profesională, experienţa colectivului didactic este garanţia că la sfârşitul clasei a VlII-a elevii sunt pregătiţi să-şi continue studiile. Şcoala Corunca este înfrăţită cu şcoala Radnoti Miklos din oraşul Mor (Ungaria).
Laboratorul de informatică este dotat cu 16 calculatoare, 2 imprimante, 1 scaner; este conectat la internet, aici desfăşurându-se orele AeL.
Începând cu septembrie 2010 funcţionează în cadrul şcolii un modern Cabinet de documentare şi informare - sprijin real pentru cadrele didactice şi elevi în activitatea educativă.
Tot din anul 2010 activitatea şcolară se desfăşoară într-o clădire nouă şi funcţională.